Go to content

Jäämelontaa Perämerellä - tukikohtana Kalajoki

- Tuote yhteistyössä Leijakoulu Lappis - SeaKalajoki - Hiekka Booking -

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiselle seikkailulle arktisen melonnan pariin Kalajoelle, Pohjanlahden perukoille. Koe keväisen meren arktisuus, maista suolaveden maku huulilla, näe elävät jäälautat meren pinnalla, tunne yhteys mereen. Saatat jopa nähdä hylkeen makoilemassa jäälautalla. 

Ammattitaitoiset oppaamme johdattelevat meidät turvallisesti melomaan jääröykkiöiden keskelle Perämerellä, Kalajoen edustalla. Tukikohtamme mantereella on Rahjan saaristossa sijaitseva Leppikarvon maja ja lähtösatamana merelle on Konikarvo. Retkeämme turvaamassa on kymmenelle henkilölle rekisteröity DMS Matilda, joka toimii turvaveneenä melonnan ajan ja mahdollistaa mukavan oleskelun merellä muun muassa lämmitettävän hytin ja wc-tilan vuoksi.  

Perämeren arktinen meri ja sääolosuhteet ovat aina arvaamattomat. Jäätilanne voi muuttua tunneissa. Mikäli luonto suo, löydämme jääröykkiöt helposti, mutta varaudumme kuitenkin siihen, että matkaamme turvaveneellä pidemmälle ja laskeudumme veneestä melomaan sopivassa sijainnissa. Mikäli luonto on puolellamme, pääsemme myös tutustumaan meren sylissä olevaan Maakallan saareen sekä saarelaisten vieraanvaraisuuteen. Maakallan historia ja arktinen luonto tekevät vierailusta saarella aina ainutlaatuisen. 

Majoitus on järjestetty uusiin, laadukkaisiin lomahuoneistoihin Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen sydämessä. Välimatka matkailukeskuksesta Leppikarvon majalle ja Konikarvon satamaan on noin 8 km 
(10 minuutin automatka).  

Ohjelmassa mainituissa ruokailuissa kiinnitämme huomiota paikallisuuteen ja alueemme antimiin. 

ESIMERKKIOHJELMA

1. päivä 
klo 15.00 alkaen saapuminen Kalajoelle, majoittuminen huoneistoihin Hiekkasärkkien matkailukeskuksen ytimessä. 
klo 17.00 Nouto majoituskohteesta, siirtyminen Leppikarvon majalle.
klo 17.15 Tervetulotilaisuus Leppikarvon majalla, meren äärellä – kahvi/tee, virvokkeita, suolapalaa. Ohjelman läpikäynti oppaiden johdolla sekä varusteiden jako. 
klo 18.00 Melonnan perustekniikan kertaaminen sekä turvallisuusharjoitukset Rahjan saaristossa, tukikohtana Leppikarvon maja. 
klo 20.00 Iltapala Leppikarvon majalla.
klo 21.00 Kuljetus majoituskohteeseen.

2. päivä
klo 8.00 Aamiainen majoituskohteessa, toimitetaan huoneistoon. 
klo 10.00 Kuljetus Konikarvon satamaan, lähtö melontaretkelle turvaveneen kyydissä. Haetaan jääröykkiöitä ja laskeudutaan veteen veneestä. Jos luonto suo ja  kevätjäät eivät estä kulkuamme, pääsemme melomaan meren sylissä olevan      Maakallan saaren haminasta ja samalla tutustumaan saaren historiaan ja      luontoon. 

klo 12.00 Keittolounas merellä; turvaveneessä tai Maakallan saarella.   
klo 17.00 Paluu Konikarvon satamaan, kuljetus majoituskohteeseen, jossa      virkistäytyminen päivän melontaretken jälkeen. 
klo 18.45 Kuljetus Leppikarvon majalle.
klo 19.00 Päivällinen (kolme ruokalajia) Leppikarvon majalla, jonka lomassa kokemusten vaihtoa päivän kokemuksista. Tulevan päivän ohjelman läpikäynti.
klo 22.00 Kuljetus majoituskohteeseen.

3. päivä 
klo 8.00 Aamiainen majoituskohteessa, toimitetaan huoneistoon. Huoneiston luovutus tapahtuu ennen 3. päivän melontaosiota, matkatavarat pakataan siis mukaan. 
klo 10.30 Kuljetus Konikarvon satamaan, lähtö melontaretkelle turvaveneen kyydissä. Mahdollisuuksien mukaan melotaan jääröykkiöiden keskellä ulkomerellä.  Toisena vaihtoehtona tutustuminen suojaisaan Rahjan saaristoon meloen. 
klo 12.30 Keittolounas merellä, turvaveneessä. 
klo 14.30 Paluu Konikarvon satamaan. Retken päätös Leppikarvon majalla, jossa    kerrataan kokemukset ja jaetaan Arktisen meren jäämelojille kunniakirjat.      Leppikarvon majalla on mahdollisuus saunaan ja peseytymiseen ennen          kotimatkaa. 

Ohjelman kesto: 2 vrk, 3 päivää
Ryhmän koko: min 4 henkilöä, max 6 henkilöä
Saatavuus: huhti-toukokuussa

Hinta alkaen 2200 €/ henkilö, kun ryhmässä 6 henkilöä:     

  • Majoitus huoneistossa Kalajoen Hiekkasärkillä 2 vrk
  • Ruokailut ohjelman mukaisesti
  • Kuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Melontaoppaan palvelut ohjelman mukaisesti
  • Kuljetuspalvelut turvaveneellä ohjelman mukaisesti
  • Kuivapuku
  • Kajakki, sisältäen pelastusliivin, melan, aukkopeitteen
  • (mikäli omaa kajakkia ei ole)

Lisämaksusta: 

  • Lisävuorokaudet majoituksessa 89 €/ hlö
  • Mahdolliset muut lisäpalvelut

Huomioitavaa!

Osallistujilla tulee olla perusosaaminen melonnassa, eli melonnan peruskurssi    käytynä tai vastaavat taidot. Lisätietoa asiaan liittyen: timo@lappis.fi 

Jäämelonta on erikoistuote. Tuote on saatavilla rajattuna ajankohtana ja on        mahdollinen ammattitaitoisten oppaiden ja laadukkaan turvaveneen avulla. 

Tiedustelethan myös muita melontatuotteita arktisella Perämerellä! 
        
Varaukset ja lisätietoja:

Hiekka Booking
liisa@hiekkabooking.fi
Puh. 050 405 6548

Leijakoulu Lappis
minna@lappis.fi
Puh. 040 934 5498

Kuvat: Mika Hirvonen

Arktinen meri -rannikkopalvelujen kehittämishanke (A75715) on mahdollistanut jäämelonnan tuotepilotoinnin. Käyttöoikeudet pilotoinnin yhteydessä kuvattuun materiaaliin ovat Arktinen meri -rannikkopalvelujen kehittämishankkeella. Hanketta rahoittaa EAKR ja Suomen valtio.