Siirry sisältöön

SeaKalajoen kipparit

Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä ja tuntevat Kalajoen vesialueet kuin omat taskunsa. Koko SeaKalajoen tiimi haluaa tuoda asiakkaille uusia elämyksiä meren äärellä kalastuksen ja risteilyjen parissa. Asiakkaidemme turvallisuus ja turvallisuuden tunne merellä on meille tärkeintä. 

Pääkipparimme sekä yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja on Matti Hautala, joka on poikasesta asti viihtynyt meren läheisyydessä ja kalalla kotirannoilla Yppärissä. Alkuinnostus kalastukseen tuli kirjaimellisesti perintönä, kun Matti peri isoisältään kalaverkkoja ja sen jälkeen onkin sitten viihtynyt kalastuksen parissa. Verkkoja on kertynyt sittemmin jo aika monta sekä muutakin kalastusvälinettä. Nuorena miehenä Matti kävi armeijankin laivastossa, Helsingin laivastoasemalla ja pääsi myös isompien alusten ruoriin. Elämäntyönsä Matti on tehnyt metallialalla, mutta päätti SeaKalajoen kautta lähteä toteuttamaan unelmaansa ja viettämään aikaa merellä sekä tuottamaan elämyksiä asiakkaille kalastusretkillä ja risteilyillä. DMS Matilda on Matin yrityksen lippulaiva ja silmäterä. Nimi Matilda periytyy Matin papan äidiltä. 

SeaKalajoen toinen kippari on pesunkestävä merikarhu nimeltään Janne Kankaala. Janne on periaatteessa kasvanut Rahjan saaristossa ja tuntee sen läpikotaisin. Jannelta löytyykin tarinaa melkein jokaisesta karista ja kalakämpästä saaristossa. Janne on vienyt asiakkaita merelle jo parikymmentä vuotta, aiemmin oman yrityksen, Jannen saaristoretket, kautta. Nyttemmin Janne on liittynyt SeaKalajoen tiimiin ja on mukana edelleen tuottamassa merellisiä elämyksiä asiakkaillemme.